Gizlilik Politikası Sözleşmesi

Son Güncelleme 10 Ekim 2018

Bu Gizlilik Politikasında kullanılan “Firefly”, “biz”, “bizi”, “bizim” ve “bize” ve “Firefly şirketler grubu” gibi ifadeler; alt kuruluşlar, şubeler, dallar veya Firefly Studios Limited’in ortak sahibi olduğu veya yönettiği şirketleri dahil Firefly Studios Limited anlamına gelir. Bu Gizlilik Politikasında kullanılan “siz”, “sizi” veya “size” gibi ifadeler web sitemizin veya hizmetlerimizin herhangi bir kullanıcısı anlamına gelir.

“Kişisel Veri” terimi, tanımlanmış ya da tanımlanabilir bir gerçek kişiyle ilgili tüm bilgileri ifade eder.

  1. Gizlilik Politikasına Giriş

Bize verdiğiniz bilgilerin gizliliğini ve güvenliğini korumaya bağlıyız. Bu Gizlilik Politikası, ve/veya web sitelerimiz, oyunlarımız ve hizmetlerimiz aracılığıyla sizden aldığımız Kişisel Verilere yönelik Kişisel Verileri, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca kullandığımız politikalarımızı ve uygulamalarımızı açıklar. KVKK düzenlemeleri amaçları için Firefly Holdings Limited “veri sorumlusu”dur.

Lütfen elle veya elektronik biçimlerle ve/veya web sitelerimiz ve/veya hizmetlerimiz aracılığıyla bize Kişisel Veri yollayarak, her yolladığınız Kişisel Verinin bu Gizlilik Politikasında açıklanan biçim ve maksatlara uygun olarak Firefly grup şirketleri tarafından paylaşılabileceğini ve/veya işlenebileceğini kabul edersiniz.

  1. Bu Gizlilik Politikasındaki değişikliklerin bildirimi

Sürekli iletişim yöntemlerimizi geliştiriyoruz ve web sitelerimize ve oyunlarımıza ve mevcut hizmetlerimize yeni işlevler ekliyoruz. Bu süren değişikliklerden, kanun ve teknolojideki değişikliklerden ötürü veri uygulamalarımız zaman zaman değişiklik gösterebilir. Veri uygulamalarımız değişirse ve değiştiğinde bu sayfa aracılığıyla size bilgi vereceğiz. Bu Gizlilik Politikasını sık sık incelemenizi öneriyoruz.

  1. Veri Koruma Politikası

Oyuncuların kişisel verilerini çevrim içi oyunlarımıza erişim sağlamak, yeni oyunlar geliştirmek ve var olan oyunların farklı cihazlarda daha iyi çalışması amacıyla düzeltilmesi için işliyoruz. Bu işleme oyuncularla olan sözleşmemizi gerçekleştirmek için gereklidir ve yeni oyunlar geliştirmek ve var olan oyunları farklı cihazlarla daha iyi çalışmaları için düzeltmek bizim meşru iş menfaatlerimiz arasındadır.

Aynı zamanda kişisel verileri, veri tabanlarımızın güvenliğini ve bütünlüğünü korumak, özellikle de dolandırıcılıkları önlemek ve yasal yükümlülüğe karşı önlemler almak için işliyoruz. Bu işleme oyunlarımızın güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve potansiyel yasal yükümlülüklere uyum için meşru iş menfaatlerimiz arasındadır.

Oyunlarımızı yeni teknolojiler sayesinde güncel tutmak ve iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak meşru menfaatlerimiz arasındadır. Ayrıca kendimizi ve diğer oyuncuları dolandırıcılık faaliyetlerine karşı korumak da meşru menfaatlerimiz arasındadır.

Sizden aşağıdaki verileri topluyoruz –

Bize verdiğiniz veriler.

Otomatik olarak topladığımız veriler.

Verilerinizi neden topluyoruz

Hizmetin çalışmasını sağlamak için.

Sözleşmeyi gerçekleştirmek amacıyla şunlar için gerekli verileri işliyoruz

Hizmeti oyuncularımız için daha uygun hale getirmek.

Oyuncularımıza harika bir Hizmet sağlamak için aşağıdakileri gerçekleştirmek adına gerekli verileri toplayıp işlemek bizim meşru menfaatimizedir

Hizmetleri güvenli ve adil tutmak.

Hizmet ve sosyal güvenliklerini güvenli ve adil tutmak, dolandırıcılıkla mücadele etmek ve diğer şekillerde kabul edilebilir kullanımı sağlamak amacıyla aşağıdakileri yapmak için gerekli verileri işleme konusunda meşru bir menfaate sahibiz

Analiz etmek, profillemek ve bölmek.

Yukarıdaki tüm durum ve amaçlarda toplanan tüm verileri analiz edebilir, profilleyebilir ve bölebiliriz.

Özel kategori verilerini, yani sağlık, ırk, din, siyasi görüş ve cinsel eğitim bilgilerini toplamıyoruz.

Oyun içi mesajlarda bu gibi bilgilerin olabileceğinin farkındayız ancak bunu teşvik etmiyoruz.

Kişisel verileri grubumuzdaki diğer şirketler ile paylaşacağız, bu şirketler Firefly Studios Inc. ve Firefly Studios Ltd.’dir.

Firefly Studios Inc. ABD içerisinde kurulmuştur. AB vatandaşlarının Avrupa Ekonomik Alanı dışarısına aktarılan kişisel verilerini güvende tutmak için önerilen AB örnek şartlarını uygulayan bu şirketle sözleşmelerimiz bulunmaktadır.

Aynı zamanda, MailChimp ve Amazon Web Hizmetleri dâhil olmak üzere bize hizmet sağlayan şirketlere de veri aktarıyoruz. Bu şirketler, AB’nin KVKK prensiplerine benzer veri koruma prensipleri olan ABD Privacy Shield (Güvenlik Kalkanı) abonesidir.

Şu anda oyuncu kayıtlarını süresiz olarak tutuyoruz ancak hesap verme gereksinimleri gereğince yedi yıllık bir saklama süresine geçiyoruz. Eğer bir hesap yedi yıllık bir dönem için kullanılmadıysa IP adresleri, eposta adresleri vb. gibi tüm kişileri tanımlayıcı verileri siliyor olacağız.

  1. Web sitelerimiz aracılığıyla toplanan isimsiz veriler

Yukarıda tarif edilen şekilde topladığımız verilere ek olarak web sitelerimizin kullanımı hakkında isimsiz veriler toplama teknolojisi de kullanırız. Örneğin, web sitemizin hangi sayfalarının ziyaretçilerimiz tarafından görüntülendiğini takip etmek için teknoloji kullanırız. Ziyaretçilerimizin hangi web tarayıcılarını belirleme teknolojilerini de kullanırız. Bu teknoloji sizin kimliğinizi belirlemez. Tek amacı, ziyaretçilerimiz ve web sitelerimizin kullanımı hakkında elde edilen istatistiklerin işlenmesini sağlamaktır.

Bu isimsiz verileri, web sitelerimizin ve e-posta güncellemelerimizin içeriğini ve işlevselliğini geliştirmek, müşterilerimizi ve ziyaretçilerimizi daha iyi anlamak ve sunduğumuz hizmetleri iyileştirmek maksadıyla kullanırız.

  1. Çerezler

Çerez, tarayıcınıza gönderilerin ve bilgisayarınızın sabit diskinde saklanan küçük bir bilgi parçacığıdır. Firefly, bir kullanıcının ziyaretleri hakkında bilgi toplamak ve Firefly’a ait web sitelerini ve oyunlarını ziyaret eden kullanıcılara iyi hizmet verebilmek için Çerezleri kullanır. Bir çerez; parolanız gibi bilgileri veya yalnızca kayıtlı kullanıcı olduğunuzu saklamak için kullanılabilir. Bu; parola ve kayıt bilgilerinizi girmek için normalde harcadığınız süreden tasarruf etmenizi sağlayarak gelecek işlemlerinizi hızlandırmanızı sağlar.

Web tarayıcınızdan ilgili ayarları etkinleştirerek bu seçeneği devre dışı bırakabilirsiniz. Devre dışı bırakmanız halinde web sitelerimizin belirli bölümlerine erişemeyeceğinizi lütfen unutmayın. Tarayıcınızı çerezleri reddedecek şekilde ayarlamadıysanız sistemimiz, web sitelerimiz girdiğiniz anda çerez yollayacaktır.

  1. IP Adresi

IP adresi, bilgisayarınızı bir ağ üzerinde tanımlanabilmesini sağlayan sayısal bir koddur. Güvenlik, site takibi, web sitelerimizin veya hizmetlerimizin yönetimi, oyun sunucularımızın kötüye kullanılmasını engellemek veya Türkiye dışından kaç kullanıcıya sahip olduğumuz gibi daha geniş demografik bilgiler toplamak amacıyla IP adresinizi takip edebiliriz.

Ayrıca, kullanıcılarımızın ikamet ettiği bölgeleri daha doğru ölçebilmek için hangi etki alanından (aol.com, şirketiniz.com, vb.) geldiğinizi belirlemek amacıyla da IP takipleri gerçekleştirebiliriz.

  1. Kişisel Verilerinizin Açıklanması

Kişisel Verilerinizi belirli durumlar hariç üçüncü taraflarla paylaşmayız, satmayız veya dağıtmayız:

  1. Çocuklar

Firefly websitelerini, oyunlarını, oyun motorlarını ya da uygulamalarını çocuklara (genelde 13 yaş altı olarak düşünülür, yaşadığınız ülkeye göre değişiklik gösterebilir) yönelik yapmamaktadır. Ayrıca websitelerimiz, oyunlarımız, oyun motorlarımız ya da uygulamalarımız aracılığıyla kasıtlı olarak çocukların kişisel bilgilerini toplamıyoruz. Eğer bir çocuğun velisi ya da vasisiyseniz ve o çocuk hakkında yanlışlıkla kişisel bilgiler aldığımızı düşünüyorsanız lütfen bu politikanın Bizimle İletişime Geçin kısmında anlatıldığı şekilde bizimle iletişime geçin ve bilgileri kayıtlarımızdan silelim.

  1. Veri Bütünlüğü ve Güvenliği

Veritabanlarımızdaki Kişisel Verilerimizin güvenilirliği, doğruluğu, tamlığı ve dönüşümünü sürdürmek ve veritabanlarımızın gizliliğini ve güvenliğini korumak için elimizden geleni yaparız. Web sitelerimiz ve bilgisayar sistemlerimizdeki güvenlik tedbirleri bize verdiğiniz bilgilerin kaybolmasını, yanlış kullanılmasını veya değiştirilmesini önleme amacı taşır. Kişisel Verilerinizi yalnızca toplanma maksadına uygun olarak veya varsa uygun kanun ve yönetmelik gereksinimlerini karşılamak ve veri saklama politikamıza uyacak şekilde tutarız. Bilgilerinizin gizliliğini korumak için makul çabalar göstermemize rağmen Internet’teki aktarımlar tamamen güvenli olamayabilir. Bu nedenle aktarım hataları, yetkisiz üçüncü taraf girişleri veya kontrolümüz dışındaki nedenlerden herhangi bir bilginizi açıklanması halinde hiçbir sorumluluk veya yükümlülük almayız.

  1. Diğer web sitelerine bağlantı

Web sitelerimiz ve hizmetlerimiz bize ait olmayan web sitelerinin bağlantılarını içerebilir. Bu tür bağlantılar size referans ve kolaylık sunmak için verilmiştir ve bu üçüncü taraf web sitelerinin veya onların operatörleriyle ilgili kuruluşların hiçbir faaliyetiyle alakamız yoktur. Bu web siteleriniz biz kontrol etmeyiz ve veri ve gizlilik uygulamalarından sorumlu değiliz. Bu tür siteleri kullanmadan veya kendiniz hakkında Kişisel Veri vermeden önce varsa bu sitelerde yayınlanan her türlü gizlilik politikasını incelemenizi öneriyoruz.

Web sitelerimiz, web sitelerimizdeki diğer sayfalara giden bağlantılar içerir. Bu bağlantıların ne sıklıkta kullanıldığını ve web sitelerimizde ziyaretçilerimizin neleri görüntülediğini takip etme teknolojisi kullanırız. Bu teknoloji sizin kimliğinizi belirlemez. Tek amacı, bu bağlantıların kullanımı hakkında elde edilen istatistiklerin işlenmesini sağlamaktır.

  1. Verilerin Yurt Dışına Transferi

Kişisel Verilerinizi Firefly grup şirketleri üyelerinde saklayabilir ve bu şirketler arasında transfer edebiliriz ve ofislerimiz ve üçüncü taraf veri işleyicilerimiz EEA dışında bulunuyor olabilir. Kişisel Verilerinizin EEA dışına aktarılması ve saklanması halinde, alıcının bilgilerinizi gizli tutacağını ve GDPR gereksinimlerine uygun olarak saklayacağını kabul etmesini sağlarız.

Bize Kişisel Verilerinizi vererek, Kişisel Verilerinizi bu kısımda belirtilen biçimde işlenmesine, transfer edilmesine ve saklanmasına izin verirsiniz.

  1. Abonelikten Çık

Hizmetlerimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Eğer artık bizden bilgi almak istemiyorsanız ve e-posta listemizden çıkmak istiyorsanız lütfen size gönderdiğimiz tüm pazarlama ve promosyon bildirimlerinin sonunda bulunan Abonelikten Çık bağlantısına tıklayın. Abonelikten Çık bağlantısı size gelecekte bu gibi bildirimleri alma izninizi geri çekme şansını verecek. Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bizde bilgi almaktan vazgeçmenizin size faydalı olmayabileceğini unutmayın. Örneğin, yürüttüğümüz promosyonlar veya hizmetimizdeki yeniliklerden haberiniz olmayabilir.

  1. Hakim Yasa

Bu Gizlilik Politikası, ürün ve hizmetlerimizin sağlanması için web sitesi şart ve koşullarının bir kısmını oluşturur (https://fireflyworlds.com/terms-of-use-tr/ için geçerli olan Kullanım Şartları dahil). Kullanım Şartları ve benzerleri İngiltere yasalarına göre yorumlanır ve uygulanır. Web sitelerimizin veya hizmetlerimizin kullanımından doğabilecek her türlü anlaşmazlıkta yalnızca İngiltere mahkemelerinin yargı yetkisine başvuracağınızı kabul edersiniz.

  1. Geri bildirim

Bu Gizlilik Politikası hakkındaki görüşlerinizi duymaktan memnun oluruz. Bu Gizlilik Politikası veya hizmetlerimize ilişkin herhangi bir sorunuz varsa lütfen dataprotection@fireflyworlds.com adresinden bize ulaşın.

Firefly Internet sitelerine ziyaret etmek ve on-line hizmetlerimizi kullanmak Gizlilik Politikamızı kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bu Gizlilik Politikasını kabul etmiyorsanız lütfen Internet sitelerimizi ziyaret etmeyin veya on-line hizmetlerimizi kullanmayın.

  1. Banlanmış Oyuncular

Eğer oyundan banlandıysanız, hüküm ve koşullarımız uyarınca dolandırıcılığı önlemek ve anti sosyal davranışları durdurmak için sizi yasaklama eylemine başvurmuşuzdur.

Bu, Firefly’ın meşru menfaati içerisindedir ve kendimizi ve diğer oyuncuları dolandırıcılık ve anti sosyal faaliyetlerden korumak için meşru menfaatlerimiz arasında olan dolandırıcılığı önleme çerçevesinde yasal yükümlülüğe uyumumuz için gereklidir.

Eğer Oyundan banlandıysanız aşağıdakiler de geçerli olacaktır.

Yalnızca sizin yeni bir oyun hesabı oluşturmanızı önlemek amacıyla eposta adresinizin şifreli bir versiyonunu saklayacağız. Eposta adresine erişimi sürdürmeyeceğiz ve bu nedenle başka bir amaçla kullanılamaz olacak.

Eğer davranışınız oyunumuzdan kalıcı olarak banlanmanıza neden olduysa, banı uygulamak amacıyla bilgiye ihtiyacımız olduğundan bu bilgi süresiz olarak saklanacaktır.

  1. Veri koruma haklarınız

Sizinle ilgili olarak tuttuğumuz kişisel verilerin bir kopyasını isteme hakkına sahipsiniz. Eğer sizin hakkınızda tuttuğumuz bilgilerin yanlış ya da yanıltıcı olduğunu düşünüyorsanız, yanlış olduğunu gösterebildiğiniz sürece bilgileri düzelttirme hakkına sahipsiniz. Aynı zamanda, yasal bir yükümlülük nedeniyle ihtiyacımız yoksa belirli durumlarda sizinle ilgili kişisel verileri silmemizi talep edebilirsiniz. Size zarar verdiği ya da sıkıntıya düşürdüğü gerekçesiyle işlemeye karşı çıkma hakkına ve belirli durumlarda kişisel verilerinizin bir kopyasını elektronik formatta alma hakkına sahipsiniz.

İşleme için temel olarak izne dayanmıyoruz. Kişisel verileri kullanımımızı ve dayandığımız temelleri açıklayan bu gizlilik beyanını veriyoruz.

Eğer kişisel verilerinizi kullanışımız ya da veri koruma haklarınızı uygulama talebinize cevap veriş şeklimiz konusunda memnun değilseniz aşağıdaki adresten Firefly Holdings Limited Veri Koruma Koordinasyonu ile iletişime geçebilirsiniz ancak aynı zamanda Information Commissioner’s Office, Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK9 5AF adresindeki Bilgi Yetkilisine, bir denetim yetkilisine de şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.

Tuttuğumuz tüm kişisel veriler nihayetinde oyuncularımız tarafından verilmektedir. Bazıları bize dolaylı olarak Google play, Apple i-Tunes, Steam, Microsoft store ve diğer sağlayıcılardan gelebilir. Üçüncü taraflardan çok sınırlı miktarda kişisel veri almaktayız. Tuttuğumuz kişisel verilerin büyük bir bölümü bir çevrim içi hesap oluşturduğunuzda direk olarak sizden gelmektedir.

Oyun sisteminde otomatikleştirilmiş karar verme bulunmaktadır. Oyun içi para birimi alma kabiliyetiniz oyunda harcadığınız süreye göre sınırlıdır, bunun amacı dolandırıcılığı önlemektir. Aynı zamanda oyuncuların birden fazla hesap kullanmasını önlemek amacıyla oyun kurallarımıza uygun olarak paylaşılan IP adreslerindeki hesaplara otomatik kilit uygulamaktayız.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Eğer veri koruma hakkında sorularınız varsa ya da kişisel verilerinizle ilgili sorunları çözmek için talepleriniz varsa ilk olarak bizimle aşağıdaki eposta adresinden iletişime geçmenizi teşvik ederiz.

Sorumlunun adı: Firefly Studios

Adres: 168 Lavender Hill, Shakespeare House, London, SW11 5TG

dataprotection@fireflyworlds.com